Ağız Boşluğu Ve Yutak Kanserlerinin Tanısı Nasıl Koyulur? - Op. Dr. Mazhar Çelikoyar
Merhaba Sevgili Ziyaretçilerimiz;
NetBufe.Com Kazanç amacıyla kurulmamış ve ücretsiz yararlanılan bir sitedir. Video içeriklerinde yer alan reklamlar ile NetBufe.Com sitesinin hiçbir menfaat bağlantısı söz konusu olmayıp ilgili reklamlar videonun yüklü olduğu siteler tarafından veya videoların yüklü olduğu sitelere yüklemeyi yapan kişilerce eklenmiş reklamlardan ibarettir.
Videoların paylaşıma açıldığı sitelerde yüklü videolar/video linkleri herhangi bir nedenle kaldırıldığında ve/veya kısıtlandığında/yasaklandığında sitemizde de ilgili videonun gösterimi otomatik olarak son bulmaktadır.
Telif Hakkı(Copyright Notice) Olabilecek Açık Kullanım İzni Verilmemiş Video Materyaller Hakkında Önerimiz İlgili Videoyu İzlemeyerek(Bu Yönde Materyallerin İzlenmesine Destek Vermeyerek), Resmi Olarak Satın Alıp İzlemeniz Yönündedir.
Tarafımızdan Üyelerimizin sayfamız üzerinde ayrıntılı olarak yer alan tüm bu durumlara ilişkin bilgi ve gerekleri okuyup anladıkları ve kabul ettikleri varsayılmaktadır.
Sitemize ücretsiz ve kolayca üye olarak birçok video paylaşım sitelerindeki kendi videolarınızın linklerini ekleyebilir, Sık Kullanılanlar ve Çalma Listelerinize kaydedebilir ve üye olmanın diğer tüm ayrıcalıklarından üye sosyal alanınızda yararlanabilirsiniz. Video Linkleri Ekleyebileceğiniz Örnek Bazı Siteler
NetBufe.COM
Açıklama
Op. Dr. Mazhar Çelikoyar “Ağız boşluğu ve yutak kanserlerinin tanısı nasıl koyulur?” sorusunun yanıtını veriyor.
Ağız boşluğu, yutak bölgesinde yer alan bir şişlik, iyileşmeyen bir yara belki o bölge işlevlerinde bozulma, ağzı açma kapamada zorluk ya da komşu dokulara, kulaklara vuran ağrı gibi, bazen de kötü koku, akıntılı haller, bu hastalıkları çağrıştırabilir. Tanı koyabilmek için önce bir hekimin görüp bu şüpheyi tedavi etmesi gerekir. Ancak tanının gerçekleşmesi, o dokudan parça almakla gerçekleşir. Alınan parça, pataloji uzmanı tarafından incelenip kesin tanı konur. Bu sayede o bölgede kanserli doku olduğu ortaya konmuş olur. Yan aşamada yapılması gereken ise, kanserli dokunun oradaki boyutu, çevre dokulara yayılıp yayılmadığı ve uzak yerlere yayılıp yayılmadığının anlaşılmasıdır. Çevre dokular, boyun dokularını, uzak dokular ise vücudun her hangi bir yeri en başta da akciğerleri ifade eder. Bu bölgelerle ilgili gerekli incelemeler yapılıp, yani hastalığın boyutu anlaşıldıktan sonra, hastalığın boyunda ve uzaktaki yayılımı da değerlendirildikten sonra hastalıkla ilgili tanı konmuş olur ve evreleme yani hastalığın boyutu, evresi belirlenmiş olur.
Daha fazla bilgi için: www.mazharcelikoyar.net
Prodüksiyon: www.siimple.net
Yorum Yazınız
