Ağız Boşluğu Ve Yutak Kanserlerinin Tedavisinden Sonra Konuşma Ve Yutma? Op. Dr. Mazhar Çelikoyar
Merhaba Sevgili Ziyaretçilerimiz;
NetBufe.Com Kazanç amacıyla kurulmamış ve ücretsiz yararlanılan bir sitedir. Video içeriklerinde yer alan reklamlar ile NetBufe.Com sitesinin hiçbir menfaat bağlantısı söz konusu olmayıp ilgili reklamlar videonun yüklü olduğu siteler tarafından veya videoların yüklü olduğu sitelere yüklemeyi yapan kişilerce eklenmiş reklamlardan ibarettir.
Videoların paylaşıma açıldığı sitelerde yüklü videolar/video linkleri herhangi bir nedenle kaldırıldığında ve/veya kısıtlandığında/yasaklandığında sitemizde de ilgili videonun gösterimi otomatik olarak son bulmaktadır.
Telif Hakkı(Copyright Notice) Olabilecek Açık Kullanım İzni Verilmemiş Video Materyaller Hakkında Önerimiz İlgili Videoyu İzlemeyerek(Bu Yönde Materyallerin İzlenmesine Destek Vermeyerek), Resmi Olarak Satın Alıp İzlemeniz Yönündedir.
Tarafımızdan Üyelerimizin sayfamız üzerinde ayrıntılı olarak yer alan tüm bu durumlara ilişkin bilgi ve gerekleri okuyup anladıkları ve kabul ettikleri varsayılmaktadır.
Sitemize ücretsiz ve kolayca üye olarak birçok video paylaşım sitelerindeki kendi videolarınızın linklerini ekleyebilir, Sık Kullanılanlar ve Çalma Listelerinize kaydedebilir ve üye olmanın diğer tüm ayrıcalıklarından üye sosyal alanınızda yararlanabilirsiniz. Video Linkleri Ekleyebileceğiniz Örnek Bazı Siteler
NetBufe.COM
Açıklama
Op. Dr. Mazhar Çelikoyar “Ağız boşluğu ve yutak kanserlerinin tedavisinden sonra konuşma ve yutma nasıldır?” sorusunun yanıtını veriyor.
Ağız boşluğu ve yutak bölgesi kanserlerinin tedavisinde, yapılan tedavi yöntemine bağlı olarak farklı etkilenmeler ortaya çıkabilir. Cerrahi tedavi hastalıklı bölgenin ve biraz da komşu sağlıklı bölgenin çıkarılması demektir. Ve bu çıkarılan dokunun miktarına bağlı olarak da kişinin konuşmasını, yutmasını önemli oranda etkileyebilir. Bu durumu kontrol altına alabilmek için, konstrütif cerrahi ve bazı protezlerden yardım alınması tercih edilebilir. Radyoterapide ise o bölgedeki dokularda ilk planda çok fazla etkilenme görülmeyebilir ama daha sonra yüzey dokularında soyulmalar, yaralar ve ağızda tükürük salgısının azalması ortaya çıkabilir. Modern radyoterapide bununla ilgili önlemler sözkonusudur. Bu sayede bu etkilerin biraz daha azalması sağlanabilmektedir. Her durumda, hastanın en iyi şekilde, konuşması, nefes alması ve yutması amaçlanmaktadır.
Daha fazla bilgi için: www.mazharcelikoyar.net
Prodüksiyon: www.siimple.net
Yorum Yazınız
