NetBüfe Tube Video
Hoşgeldiniz
Giriş / Kayıt Ol

Tükürük Bezi Kanser Ve Tümörlerine Nasıl Yaklaşılır? - Op. Dr. Mazhar Çelikoyar

Videoyu misafirimiz olarak izleyebilmeniz için kalan otomatik gösterim süresi: 5

Merhaba Sevgili Ziyaretçilerimiz;

NetBufe.Com Kazanç amacıyla kurulmamış ve ücretsiz yararlanılan bir sitedir. Video içeriklerinde yer alan reklamlar ile NetBufe.Com sitesinin hiçbir menfaat bağlantısı söz konusu olmayıp ilgili reklamlar videonun yüklü olduğu siteler tarafından veya videoların yüklü olduğu sitelere yüklemeyi yapan kişilerce eklenmiş reklamlardan ibarettir. 

Videoların paylaşıma açıldığı sitelerde yüklü videolar/video linkleri herhangi bir nedenle kaldırıldığında ve/veya kısıtlandığında/yasaklandığında sitemizde de ilgili videonun gösterimi otomatik olarak son bulmaktadır.

Telif Hakkı(Copyright Notice) Olabilecek Açık Kullanım İzni Verilmemiş Video Materyaller Hakkında Önerimiz İlgili Videoyu İzlemeyerek(Bu Yönde Materyallerin İzlenmesine Destek Vermeyerek), Resmi Olarak Satın Alıp İzlemeniz Yönündedir. 

Tarafımızdan Üyelerimizin sayfamız üzerinde ayrıntılı olarak yer alan tüm bu durumlara ilişkin bilgi ve gerekleri okuyup anladıkları ve kabul ettikleri varsayılmaktadır.

Sitemize ücretsiz ve kolayca üye olarak birçok video paylaşım sitelerindeki kendi videolarınızın linklerini ekleyebilir, Sık Kullanılanlar ve Çalma Listelerinize kaydedebilir ve üye olmanın diğer tüm ayrıcalıklarından üye sosyal alanınızda yararlanabilirsiniz. Video Linkleri Ekleyebileceğiniz Örnek Bazı Siteler

NetBufe.COM

Teşekkürler! Arkadaşlarınıza da öneriniz!

URL

Bu videoyu beğenmediniz. Dikkate alacağız!

Üzgünüz, sadece kayıtlı üyeler çalma listeleri oluşturabilirler.
URL


Ekleme Tarihi Çalma Listesi Sahibi: Niho - Kategori: SAĞLIK
44 İzlenme

Açıklama

Op. Dr. Mazhar Çelikoyar “Tükürük bezi kanser ve tümörlerine nasıl yaklaşılır?” sorusunun yanıtını veriyor.

Tükürük bezi kanser ve tümörlerine yaklaşırken öncelikle kanserli dokunun nerede olduğuna bakılır. İkinci olarak ise bu tümör iyi huylu mu yoksa kötü huylu mudur, ayırt edilmeye çalışılır.

Bu safhalardan sonra ise tedavi seçenekleri masaya yatırılarak hasta için en uygun en az kayba yol açacak tedavi şekli bulunur. Bu tedavi, hastaya en az organ ve iş gücü kaybı ve en az sıkıntı yaşatacak, kısacası yaşam kalitesini en az etkileyecek bir tedavi şekli olmalıdır. Örneğin, ağız içerisindeki küçük tükürük bezlerinde görülen tümörlerin %50 yi aşan oranlarda kötü huylu olduğu, kulak önündeki paratis dediğimiz tükürük bezlerinde oluşan tümörlerin ise genellikle iyi huylu olduğu bilinmektedir. Tümörün ne tür olduğu, iyi huylu mu, kötü huylu mu ve kendi içindeki alt türünün ne olduğu soruları ilk yanıtlanması gereken sorulardandır.

Daha sonra ele alınan işlemler de, bu tümörün bulunduğu bölgede ne kadar yayıldığını, çevredeki bölgeye, özellikle boyun lenf düğümlerine, vücutta herhangi başka bir bölgeye yayılıp yayılmadığını belirlemeye yönelik işlemlerdir. Bu bilgiler elde edildikten sonra hastanın genel durumu da göz önüne alınarak tedavi planı ortaya çıkarılmaktadır.



Daha fazla bilgi için: www.mazharcelikoyar.net

Prodüksiyon: www.siimple.net

Yorum Yazınız

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapınız.
RSS