Parotis Tükürük Bezi Kanseri Ameliyatı Nedir? - Op. Dr. Mazhar Çelikoyar
Merhaba Sevgili Ziyaretçilerimiz;
NetBufe.Com Kazanç amacıyla kurulmamış ve ücretsiz yararlanılan bir sitedir. Video içeriklerinde yer alan reklamlar ile NetBufe.Com sitesinin hiçbir menfaat bağlantısı söz konusu olmayıp ilgili reklamlar videonun yüklü olduğu siteler tarafından veya videoların yüklü olduğu sitelere yüklemeyi yapan kişilerce eklenmiş reklamlardan ibarettir.
Videoların paylaşıma açıldığı sitelerde yüklü videolar/video linkleri herhangi bir nedenle kaldırıldığında ve/veya kısıtlandığında/yasaklandığında sitemizde de ilgili videonun gösterimi otomatik olarak son bulmaktadır.
Telif Hakkı(Copyright Notice) Olabilecek Açık Kullanım İzni Verilmemiş Video Materyaller Hakkında Önerimiz İlgili Videoyu İzlemeyerek(Bu Yönde Materyallerin İzlenmesine Destek Vermeyerek), Resmi Olarak Satın Alıp İzlemeniz Yönündedir.
Tarafımızdan Üyelerimizin sayfamız üzerinde ayrıntılı olarak yer alan tüm bu durumlara ilişkin bilgi ve gerekleri okuyup anladıkları ve kabul ettikleri varsayılmaktadır.
Sitemize ücretsiz ve kolayca üye olarak birçok video paylaşım sitelerindeki kendi videolarınızın linklerini ekleyebilir, Sık Kullanılanlar ve Çalma Listelerinize kaydedebilir ve üye olmanın diğer tüm ayrıcalıklarından üye sosyal alanınızda yararlanabilirsiniz. Video Linkleri Ekleyebileceğiniz Örnek Bazı Siteler
NetBufe.COM
Açıklama
Op. Dr. Mazhar Çelikoyar “Parotis tükürük bezi kanseri ameliyatı nedir?” sorusunun yanıtını veriyor.
Kulak önünde yer alan tükürük bezine parotis ya da parotid denir ve bu tükürük bezinin kanserinde cerrahi tedavi ön plandadır. Parotis tükürük bezi cerrahi tedavisinin de bazı özellikleri vardır.
Parotis tükürük bezi kanserinin cerrahi tedavilerde ana kural, hastalıklı dokunun çevresinden biraz uzaktan geçilerek kanserli dokunun tamamını vücuttan atmak ilkesidir. Yalnız dikkat edilmesi gereken, parotis tükürük bezinin içinden geçen yüz sinirleridir. Yüz sinirlerinin cerrahi sırasında hasar görmesi, yüz mimiklerinin hareket ettilememesine yani yüz felcine sebep olacaktır. Bu, kesinlikle istenmeyen bir durumdur. Sosyal olarak hasta zor durumda kalacak, moral olarak yıkılacaktır. Günümüzde, eğer yüz siniri kanserli doku tarafından tahrip edilmemişse, sinir korunacak ve yüz felcine sebep olmayacak şekilde tükürük bezinin ilgili bölümü, gerekirse tamamı çıkartılabilmektedir.
Parotis tükürük bezi cerrahisi yapılırken, kulak önünden, kulak memesi altına arkaya doğru dönen, daha sonra da çene kontrunun altından boyuna doğru dönen, adeta bir “S” harfini andıran bir kesi ile yapılır.
Daha fazla bilgi için: www.mazharcelikoyar.net
Prodüksiyon: www.siimple.net
Yorum Yazınız
