NetBüfe Tube Video
Hoşgeldiniz
Giriş / Kayıt Ol

Sinüzit Ameliyatı Nasıl Yapılır? - Op. Dr. Erkan Aktan

Videoyu misafirimiz olarak izleyebilmeniz için kalan otomatik gösterim süresi: 5

Merhaba Sevgili Ziyaretçilerimiz;

NetBufe.Com Kazanç amacıyla kurulmamış ve ücretsiz yararlanılan bir sitedir. Video içeriklerinde yer alan reklamlar ile NetBufe.Com sitesinin hiçbir menfaat bağlantısı söz konusu olmayıp ilgili reklamlar videonun yüklü olduğu siteler tarafından veya videoların yüklü olduğu sitelere yüklemeyi yapan kişilerce eklenmiş reklamlardan ibarettir. 

Videoların paylaşıma açıldığı sitelerde yüklü videolar/video linkleri herhangi bir nedenle kaldırıldığında ve/veya kısıtlandığında/yasaklandığında sitemizde de ilgili videonun gösterimi otomatik olarak son bulmaktadır.

Telif Hakkı(Copyright Notice) Olabilecek Açık Kullanım İzni Verilmemiş Video Materyaller Hakkında Önerimiz İlgili Videoyu İzlemeyerek(Bu Yönde Materyallerin İzlenmesine Destek Vermeyerek), Resmi Olarak Satın Alıp İzlemeniz Yönündedir. 

Tarafımızdan Üyelerimizin sayfamız üzerinde ayrıntılı olarak yer alan tüm bu durumlara ilişkin bilgi ve gerekleri okuyup anladıkları ve kabul ettikleri varsayılmaktadır.

Sitemize ücretsiz ve kolayca üye olarak birçok video paylaşım sitelerindeki kendi videolarınızın linklerini ekleyebilir, Sık Kullanılanlar ve Çalma Listelerinize kaydedebilir ve üye olmanın diğer tüm ayrıcalıklarından üye sosyal alanınızda yararlanabilirsiniz. Video Linkleri Ekleyebileceğiniz Örnek Bazı Siteler

NetBufe.COM

Teşekkürler! Arkadaşlarınıza da öneriniz!

URL

Bu videoyu beğenmediniz. Dikkate alacağız!

Üzgünüz, sadece kayıtlı üyeler çalma listeleri oluşturabilirler.
URL


Ekleme Tarihi Çalma Listesi Sahibi: Niho - Kategori: SAĞLIK
188 İzlenme

Açıklama

Sinüzit ameliyatı nasıl yapılır?Op. Dr. Erkan Aktan, "Sinüzit ameliyatı nasıl yapılır?" sorusunun yanıtını veriyor.

Sinüsler vücutta kafatasının içerisine gömülü olan boşluklardır. Toplamda sekiz tane vardır. Bunlar alında, gözlerin arasında, yanaklarda ve kafa tabanında bulunurlar ve alınan havayı filtre edip aynı zamanda nemlendirip salgıyla birlikte solunum yollarının hem korunmasına hem de ıslaklığının sağlanmasına yardımcı olurlar. Sinüsler günde erişkin bir insanda yarım litreden daha fazla miktarda salgıya neden olurlar. Bunların bir kısmı yutulur, mideye gider, bir kısmı ise geri emilip tekrar salgılanırlar. Bu bölgelerin enfeksiyonuna sinüzit denilir. Kişiler sinüzit olduğu zaman onların genel bulguları enfeksiyonun genel bulgularıyla aynı olur. Ateş, üşüme, titreme, baş ağrısı, genze akıntı, burun tıkanıklığı, gece uykuda horlama gibi bulgular genel belirtilerini oluşturur.
İlaç tedavisini yapıldı ama sonuç alınamadı; sinüslerde istenilen açıklık sağlanamadı; o zaman ne yapılmalı?
Ostiumlarını yani sinüslerin deliklerini açmak için endoskopik sinüs cerrahisi dediğimiz operasyona başvurulması gerekiyor. Bunun için ne yapılır? Endoskop denilen özel optik cihazlarla burun içine girilerek her bir sinüsün kanallarını görüntüleyip var olan mesela 1 mm’lik bir kanalın genişliğini (çapını) genişleterek içeride hapsolmuş olan enfekte materyallerin salgısının dışarı akması sağlanır. Buna ek olarak son yıllarda geliştirilen balon yöntemi ile aynen damar hastalıklarında kullanıldığı gibi burada da dar olan sinüsün kanalı içerisine önce bir kateter yerleştirilir, o kateteri takip edip balonu oraya yerleştirerek şişirip bir süre orada tuttuktan sonra mevcut kanalın genişlemesi sağlanır. Böylelikle o bölgede herhangi bir bıçak darbesi, çizik veya bir kanama olmaksızın balon sinoplasti yöntemiyle sinüslerin açıklığının, o kanalın açıklığının sağlanması başarılmış olur.



Daha fazla bilgi: www.erkanaktan.com

Tasarım: www.siimple.net

Yorum Yazınız

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapınız.
RSS