NetBüfe Tube Video
Hoşgeldiniz
Giriş / Kayıt Ol

Rahim Ağızı Kanseri Nasıl Başlar? - Op. Dr. İlknur Aköz

Videoyu misafirimiz olarak izleyebilmeniz için kalan otomatik gösterim süresi: 5

Merhaba Sevgili Ziyaretçilerimiz;

NetBufe.Com Kazanç amacıyla kurulmamış ve ücretsiz yararlanılan bir sitedir. Video içeriklerinde yer alan reklamlar ile NetBufe.Com sitesinin hiçbir menfaat bağlantısı söz konusu olmayıp ilgili reklamlar videonun yüklü olduğu siteler tarafından veya videoların yüklü olduğu sitelere yüklemeyi yapan kişilerce eklenmiş reklamlardan ibarettir. 

Videoların paylaşıma açıldığı sitelerde yüklü videolar/video linkleri herhangi bir nedenle kaldırıldığında ve/veya kısıtlandığında/yasaklandığında sitemizde de ilgili videonun gösterimi otomatik olarak son bulmaktadır.

Telif Hakkı(Copyright Notice) Olabilecek Açık Kullanım İzni Verilmemiş Video Materyaller Hakkında Önerimiz İlgili Videoyu İzlemeyerek(Bu Yönde Materyallerin İzlenmesine Destek Vermeyerek), Resmi Olarak Satın Alıp İzlemeniz Yönündedir. 

Tarafımızdan Üyelerimizin sayfamız üzerinde ayrıntılı olarak yer alan tüm bu durumlara ilişkin bilgi ve gerekleri okuyup anladıkları ve kabul ettikleri varsayılmaktadır.

Sitemize ücretsiz ve kolayca üye olarak birçok video paylaşım sitelerindeki kendi videolarınızın linklerini ekleyebilir, Sık Kullanılanlar ve Çalma Listelerinize kaydedebilir ve üye olmanın diğer tüm ayrıcalıklarından üye sosyal alanınızda yararlanabilirsiniz. Video Linkleri Ekleyebileceğiniz Örnek Bazı Siteler

NetBufe.COM

Teşekkürler! Arkadaşlarınıza da öneriniz!

URL

Bu videoyu beğenmediniz. Dikkate alacağız!

Üzgünüz, sadece kayıtlı üyeler çalma listeleri oluşturabilirler.
URL


Ekleme Tarihi Çalma Listesi Sahibi: Niho - Kategori: SAĞLIK
69 İzlenme

Açıklama

Op. Dr.İlknur Aköz ''Rahim ağızı kanseri nasıl başlar?'' sorusunun yanıtını veriyor.

Öncelikle, yüksek riskli bir HPV virüs tipine maruziyet gereklidir. Yani olay aslında rahim ağzında bir virütik enfeksiyon olarak başlar. Bağışıklık sistemi bunu bertaraf edebildiyse, atlatılır. Ancak bağışıklık sistemi bununla mücadelede başarısız olursa, virüsün yarattığı etkiyle rahim ağzında, bir takım hücresel değişiklikler olur. Yani düşük derecede lezyonlar gelişir. Bu lezyonlar, 2 ya da 3 yıllık bir sürede %60 oranında yine vücudun bağışıklık sistemi savaşı sayesinde tümüyle normale döndürülürken, %15’lik bir bölümü ise bir üst kategorideki hücresel değişikliğe geçer. Bu noktada da yaklaşı 10-12 yıllık bir süre içerisinde, eğer hiçbir tedavi uygulanmazsa, rahim ağzı kanserine doğru gidiş devam eder.
Kısacası, rahim ağzı kanseri, HPV virüsünün riskli tipleriyle maruziyetten sonraki 10-12 yıllık bir süreç içinde gelişir. Ve bu süre içerisinde, smear, kolposkopi, kolposkopi eşliğinde biopsi gibi yöntemlerle, öncül lezyonların erken tanısı ve tedavisi mümkün olduğu için, rahim ağzı kanserleri bu gün için önlenebilir kanserler grubunda kabul edilmektedir.

Daha fazla bilgi: http://www.ilknurakoz.com

Tasarım: http://www.siimple.net

Yorum Yazınız

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapınız.
RSS