Orhan Gencebay - Kader Diye Diye HD (Şoför Fim Versiyonu Orjinal) 1976
Merhaba Sevgili Ziyaretçilerimiz;
NetBufe.Com Kazanç amacıyla kurulmamış ve ücretsiz yararlanılan bir sitedir. Video içeriklerinde yer alan reklamlar ile NetBufe.Com sitesinin hiçbir menfaat bağlantısı söz konusu olmayıp ilgili reklamlar videonun yüklü olduğu siteler tarafından veya videoların yüklü olduğu sitelere yüklemeyi yapan kişilerce eklenmiş reklamlardan ibarettir.
Videoların paylaşıma açıldığı sitelerde yüklü videolar/video linkleri herhangi bir nedenle kaldırıldığında ve/veya kısıtlandığında/yasaklandığında sitemizde de ilgili videonun gösterimi otomatik olarak son bulmaktadır.
Telif Hakkı(Copyright Notice) Olabilecek Açık Kullanım İzni Verilmemiş Video Materyaller Hakkında Önerimiz İlgili Videoyu İzlemeyerek(Bu Yönde Materyallerin İzlenmesine Destek Vermeyerek), Resmi Olarak Satın Alıp İzlemeniz Yönündedir.
Tarafımızdan Üyelerimizin sayfamız üzerinde ayrıntılı olarak yer alan tüm bu durumlara ilişkin bilgi ve gerekleri okuyup anladıkları ve kabul ettikleri varsayılmaktadır.
Sitemize ücretsiz ve kolayca üye olarak birçok video paylaşım sitelerindeki kendi videolarınızın linklerini ekleyebilir, Sık Kullanılanlar ve Çalma Listelerinize kaydedebilir ve üye olmanın diğer tüm ayrıcalıklarından üye sosyal alanınızda yararlanabilirsiniz. Video Linkleri Ekleyebileceğiniz Örnek Bazı Siteler
NetBufe.COM
Açıklama
Re-mastered by : ORLANDOBiTCH
Orhan GENCEBAY 4 Ağustos 1944, Samsun doğumludur. 1000'in üzerinde bestesi, ilahileri, senfonik formda eserleri, bağlama soloları ve film müzikleri bulunan bir müzik adamıdır.
Gencebay bestekârlığının yanında, aranjör, yönetmen, prodüktör, şair, söz yazarı, yazar, okur, düşünür, araştırmacı, enstrümanist, notist, virtüöz, aktör ve orkestra yönetmenidir.
Onun müzik yaşamı ilk 45'liği ile değil, doğduğu günde başlamıştır. Henüz oyun çağındayken batı enstrümanı olan mandolin'i kucaklamış, eski opera sanatçısı bir Türk berberinden klasik batı müziği eğitimi almıştı. Okumayı bile yeni yeni sökecek yaştayken Batı armonisini, notasyonunu ve tekniğini kuşatmış, notayı deşifre edebilecek konuma ulaşmıştı. Yedi yaşında Millî enstrümanımız olan Bağlama ile tanışmış, aşık olduğu enstrümanına sevgilisi gibi bağlanmıştı. Kendisine yol gösterici olarak Rock müziğinde Elvis Presley'i, Halk müziğinde Muharrem Ertaş'ı, Bayram Aracı'yı, Sanat müziğinde Saadettin Kaynak'ı, Arap Müziğinde Abdulvahhab'ı benimsemişti.
Onlu yaşların ardından tambur ile tanışıp Türk Sanat Müziği ile ilgilendi. Yine aynı yıllarda Jazz müziğine büyük ilgi duydu ve batı nefesli sazlardan olan Tenor Saksofon çalıştı.
Onlu yaşların sonunda Gencebay, Sanat Müziğine dair makam, taksim, geçki, ritim usul ve kalıpları, Halk Müziğine dair bozlak, akort düzenleri, ayakları, mızrapları ve yöreleri, Batı müziğine dair armoni, akor, nota ve aranje yöntemlerini yalamış yutmuştu.
"Batı Müziğini Türkiye de Benden Daha İyi Kimse Bilemez..." diyen Gencebay, ileri de kuracağı büyük müziğin temellerini işte o yıllarda atmıştı.
Ürettiği müzik "Türler Üstü" bir müzikti. Ve kendisinden başka hiçbir müzisyen bu müziğin tarifini yapamıyordu. Kendisi müziğine "Serbest Çalışmalar" , "Türk Müziğinin Devamı" ve " Gencebay Müziği" demiştir.
Ama kendisini anlamakta güçlük çeken müzik bağnazları, Gencebay Müziğine "Arabesk" yaftasını adeta yapıştırmışlardı.
Gencebay Müziği "Arabesk" değerlerden çok uzakta ve üstün bir müzikti. Evrensel değerler taşıyan, yenilikçi, geliştirmeye müsait, serbest, üst düzey eserlerden ve felsefelerden oluşuyordu.
Şüphesiz Gencebay Türk Müziğinin gelmiş geçmiş en büyük ismidir