Neden Ağlar, Cinuçen Tanrıkorur
Merhaba Sevgili Ziyaretçilerimiz;
NetBufe.Com Kazanç amacıyla kurulmamış ve ücretsiz yararlanılan bir sitedir. Video içeriklerinde yer alan reklamlar ile NetBufe.Com sitesinin hiçbir menfaat bağlantısı söz konusu olmayıp ilgili reklamlar videonun yüklü olduğu siteler tarafından veya videoların yüklü olduğu sitelere yüklemeyi yapan kişilerce eklenmiş reklamlardan ibarettir.
Videoların paylaşıma açıldığı sitelerde yüklü videolar/video linkleri herhangi bir nedenle kaldırıldığında ve/veya kısıtlandığında/yasaklandığında sitemizde de ilgili videonun gösterimi otomatik olarak son bulmaktadır.
Telif Hakkı(Copyright Notice) Olabilecek Açık Kullanım İzni Verilmemiş Video Materyaller Hakkında Önerimiz İlgili Videoyu İzlemeyerek(Bu Yönde Materyallerin İzlenmesine Destek Vermeyerek), Resmi Olarak Satın Alıp İzlemeniz Yönündedir.
Tarafımızdan Üyelerimizin sayfamız üzerinde ayrıntılı olarak yer alan tüm bu durumlara ilişkin bilgi ve gerekleri okuyup anladıkları ve kabul ettikleri varsayılmaktadır.
Sitemize ücretsiz ve kolayca üye olarak birçok video paylaşım sitelerindeki kendi videolarınızın linklerini ekleyebilir, Sık Kullanılanlar ve Çalma Listelerinize kaydedebilir ve üye olmanın diğer tüm ayrıcalıklarından üye sosyal alanınızda yararlanabilirsiniz. Video Linkleri Ekleyebileceğiniz Örnek Bazı Siteler
NetBufe.COM
Açıklama
Neden ağlar?
Makam: Bûselik
Usûl: Curcuna
Beste: Cinuçen Tanrıkorur
Güfte: Âşık Seyrânî
Ne hikmettir şu dünyaya
Gelen ağlar giden ağlar
Soralım yoksula baya
Aslı nedir neden ağlar
Bir deveci yeder deve
Yularından seve seve
Birbirinden eve eve
Deve ağlar yeden ağlar
Seyrânî'ye acep n'olmuş
Yüreği dert ile dolmuş
Kimi yitmiş kimi bulmuş
Bulan ağlar yiten ağlar
Hastalıktan gözleri kapanmış yaşlıca bir dostu,
"Bende dünyayı görecek göz mü kaldı?" diye şikâyette bulununca
"Hiç üzülme dostum, zaten dünyada da bakılacak surat kalmadı" buyurmuş Seyrâni.
Âşık (Mehmet) Seyrâni eserlerinde tasavvuftan sıkça beslenen, sözü kılıçtan keskince bir velîdir...
Develi'den imam Cafer Efendi'nin mahdumudur. [1800-1866]