MÜNİR NURETTİN SELÇUK(TAŞ PLAK)-SIRMA SAÇLI YARE KİM HABER VERSİN
Merhaba Sevgili Ziyaretçilerimiz;
NetBufe.Com Kazanç amacıyla kurulmamış ve ücretsiz yararlanılan bir sitedir. Video içeriklerinde yer alan reklamlar ile NetBufe.Com sitesinin hiçbir menfaat bağlantısı söz konusu olmayıp ilgili reklamlar videonun yüklü olduğu siteler tarafından veya videoların yüklü olduğu sitelere yüklemeyi yapan kişilerce eklenmiş reklamlardan ibarettir.
Videoların paylaşıma açıldığı sitelerde yüklü videolar/video linkleri herhangi bir nedenle kaldırıldığında ve/veya kısıtlandığında/yasaklandığında sitemizde de ilgili videonun gösterimi otomatik olarak son bulmaktadır.
Telif Hakkı(Copyright Notice) Olabilecek Açık Kullanım İzni Verilmemiş Video Materyaller Hakkında Önerimiz İlgili Videoyu İzlemeyerek(Bu Yönde Materyallerin İzlenmesine Destek Vermeyerek), Resmi Olarak Satın Alıp İzlemeniz Yönündedir.
Tarafımızdan Üyelerimizin sayfamız üzerinde ayrıntılı olarak yer alan tüm bu durumlara ilişkin bilgi ve gerekleri okuyup anladıkları ve kabul ettikleri varsayılmaktadır.
Sitemize ücretsiz ve kolayca üye olarak birçok video paylaşım sitelerindeki kendi videolarınızın linklerini ekleyebilir, Sık Kullanılanlar ve Çalma Listelerinize kaydedebilir ve üye olmanın diğer tüm ayrıcalıklarından üye sosyal alanınızda yararlanabilirsiniz. Video Linkleri Ekleyebileceğiniz Örnek Bazı Siteler
NetBufe.COM
Açıklama
AYGÜN HASAN ÖZTÜRK-MEST-İ MUSİKİ ARŞİVİ
(ÜSTADIN TAŞ PLAKTAN İCRASI...)
UDLA EŞLİK EDEN YORGO BACANOS
BESTE : HACI ARİF BEY
MAKAM : KÜRDİLİ HİCAZKAR
USUL : AKSAK
Sırma saçlı yâre kim haber versin?
Bağlı kaldı gönül zülfü teline
Peyâm-ı hicrânı Sabâ götürsün
Uğradıkça yolu cânân eline
HACI ARİF BEY; Osmanlı bestecisidir. (İstanbul 1831-ay.y. 1885).
İlk müzik derslerini Zekai Efendi’den (Zekai Dede) aldı. Eyyubi Mehmet Bey’in desteğiyle Mızıka-ı Hümayun’a girdi, 1844′ te de Bab-ı Seraskeriye’de memurluğa başladı.
20 yaşında Abdülmecit’in mabeyincisi oldu. Haremde ders verdiği cariyelerden Çeşmidilber ile evlenmesine izin verildiyse de saraydaki görevine son verildi. Karısının, kendisini ve çocuklarını bırakarak başkasına kaçması üzerine içine kapanıp kürdili hicazkar makamım buldu, yüzüstü bırakılmanın acısı ile içli şarkılar besteledi: Niçin terk eyleyip gittin a zalim vb. 30 yaşına doğru serhanende olarak yeniden alındığı sarayda tanıdığı bir başka cariyeyle evlendi ve saraydan uzaklaştırıldı.
Kısa bir süre sonra karısının ölümü üzerine yine unutulmaz eserler verdi: Olmaz ilaç sineyi sad pareme vb. 1861’de Abdülmecit’in ölümü üzerine tahta geçen Abdülaziz tarafından Rıfat Bey’in yönettiği Saray Fasıl Heyeti’ne serhanende atandı. Bu arada haremdeki cariyelere müzik dersleri vermeyi de sürdürürken, üçüncü bir cariyeyle evlenerek Zincirlikuyu’da bir çiftliğe yerleşti. (1871).
Ünü gittikçe yayıldı; kendisini kolağası yapan II. Abdülhamit ile sürtüşmesi sonucu bir süre hapsedildi. Sonra bağışlanıp Muzıkayı Hümayun’daki görevine getirildiyse de uğradığı düş kırıklığından bir türlü kurtulamadı; kalp krizi sonucu öldü. Türk müziğinde neoklasik okulun kurucu ve öncüsüdür. Mecmua-i Arifi (1873) adında 600 sayfalık bir güfte dergisi de vardır...RUHUNA FATİHA
Yorum Yazınız
