NetBüfe Tube Video
Hoşgeldiniz
Giriş / Kayıt Ol

Meme Kanserinde Tanı Koyma Yöntemleri Nelerdir? - Prof. Dr. Abut Kebudi

Videoyu misafirimiz olarak izleyebilmeniz için kalan otomatik gösterim süresi: 5

Merhaba Sevgili Ziyaretçilerimiz;

NetBufe.Com Kazanç amacıyla kurulmamış ve ücretsiz yararlanılan bir sitedir. Video içeriklerinde yer alan reklamlar ile NetBufe.Com sitesinin hiçbir menfaat bağlantısı söz konusu olmayıp ilgili reklamlar videonun yüklü olduğu siteler tarafından veya videoların yüklü olduğu sitelere yüklemeyi yapan kişilerce eklenmiş reklamlardan ibarettir. 

Videoların paylaşıma açıldığı sitelerde yüklü videolar/video linkleri herhangi bir nedenle kaldırıldığında ve/veya kısıtlandığında/yasaklandığında sitemizde de ilgili videonun gösterimi otomatik olarak son bulmaktadır.

Telif Hakkı(Copyright Notice) Olabilecek Açık Kullanım İzni Verilmemiş Video Materyaller Hakkında Önerimiz İlgili Videoyu İzlemeyerek(Bu Yönde Materyallerin İzlenmesine Destek Vermeyerek), Resmi Olarak Satın Alıp İzlemeniz Yönündedir. 

Tarafımızdan Üyelerimizin sayfamız üzerinde ayrıntılı olarak yer alan tüm bu durumlara ilişkin bilgi ve gerekleri okuyup anladıkları ve kabul ettikleri varsayılmaktadır.

Sitemize ücretsiz ve kolayca üye olarak birçok video paylaşım sitelerindeki kendi videolarınızın linklerini ekleyebilir, Sık Kullanılanlar ve Çalma Listelerinize kaydedebilir ve üye olmanın diğer tüm ayrıcalıklarından üye sosyal alanınızda yararlanabilirsiniz. Video Linkleri Ekleyebileceğiniz Örnek Bazı Siteler

NetBufe.COM

Teşekkürler! Arkadaşlarınıza da öneriniz!

URL

Bu videoyu beğenmediniz. Dikkate alacağız!

Üzgünüz, sadece kayıtlı üyeler çalma listeleri oluşturabilirler.
URL


Ekleme Tarihi Çalma Listesi Sahibi: Niho - Kategori: SAĞLIK
419 İzlenme

Açıklama

Prof. Dr. Abut Kebudi “Meme kanserinde tanı koyma yöntemleri nelerdir?” sorusunun yanıtını veriyor.

Meme kanserinde tanı koyma bazen kişinin memede sertlik, meme cildindeki kızarıklık, meme ucunda akıntı, koltuk altında şişme gibi bir şikayetle hekime başvurmasıyla ya da hekime şikayeti olmadan gelen kişinin muayenesinde hekimin yukarıdaki bulguları görmesiyle konabilir.
Bunların dışında hekim, hastanın yaşı itibariyle, mamografi, ultrason, gerekirse MR görüntüleme yöntemleriyle, meme ve koltuk altını incelediğinde tanı koyabilir.
Bir sonraki aşama ise biyopsi yapılmasıdır. Mümkünse ince iğne veya kalın iğne ile biyopsi yapılması, keserek biyopsi yapılmaması önerilmektedir. Keserek biyopsi yapılan bazı özel durumlar da olabilir, ancak mümkün olduğu kadar iğne ile biyopsi tercih edilmelidir.
Sonuç olarak tanı;
Kişinin kendi kendine saptaması,
Hekimin muayenede saptaması,
Radyolojik yöntemlerle memenin değerlendirilmesi,
Son aşamada ise biyopsi ile kanıtlanması ile konacaktır.

Daha fazla bilgi için: www.abutkebudi.com

Prodüksiyon: www.siimple.net

Yorum Yazınız

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapınız.
RSS