NetBüfe Tube Video
Hoşgeldiniz
Giriş / Kayıt Ol

KIZ SEN GELDİN ÇERKEŞ'TEN Solo Piyano Vokal Türk Sanat TRT TSM KORO Nota Arşivi Söz Akor Makam Beste

Videoyu misafirimiz olarak izleyebilmeniz için kalan otomatik gösterim süresi: 5

Merhaba Sevgili Ziyaretçilerimiz;

NetBufe.Com Kazanç amacıyla kurulmamış ve ücretsiz yararlanılan bir sitedir. Video içeriklerinde yer alan reklamlar ile NetBufe.Com sitesinin hiçbir menfaat bağlantısı söz konusu olmayıp ilgili reklamlar videonun yüklü olduğu siteler tarafından veya videoların yüklü olduğu sitelere yüklemeyi yapan kişilerce eklenmiş reklamlardan ibarettir. 

Videoların paylaşıma açıldığı sitelerde yüklü videolar/video linkleri herhangi bir nedenle kaldırıldığında ve/veya kısıtlandığında/yasaklandığında sitemizde de ilgili videonun gösterimi otomatik olarak son bulmaktadır.

Telif Hakkı(Copyright Notice) Olabilecek Açık Kullanım İzni Verilmemiş Video Materyaller Hakkında Önerimiz İlgili Videoyu İzlemeyerek(Bu Yönde Materyallerin İzlenmesine Destek Vermeyerek), Resmi Olarak Satın Alıp İzlemeniz Yönündedir. 

Tarafımızdan Üyelerimizin sayfamız üzerinde ayrıntılı olarak yer alan tüm bu durumlara ilişkin bilgi ve gerekleri okuyup anladıkları ve kabul ettikleri varsayılmaktadır.

Sitemize ücretsiz ve kolayca üye olarak birçok video paylaşım sitelerindeki kendi videolarınızın linklerini ekleyebilir, Sık Kullanılanlar ve Çalma Listelerinize kaydedebilir ve üye olmanın diğer tüm ayrıcalıklarından üye sosyal alanınızda yararlanabilirsiniz. Video Linkleri Ekleyebileceğiniz Örnek Bazı Siteler

NetBufe.COM

Teşekkürler! Arkadaşlarınıza da öneriniz!

URL

Bu videoyu beğenmediniz. Dikkate alacağız!

Üzgünüz, sadece kayıtlı üyeler çalma listeleri oluşturabilirler.
URL


Ekleme Tarihi Çalma Listesi Sahibi: Admin - Kategori: Türkçe Müzik MÜZİK - ŞARKI - TÜRKÜ & DANS
1,390 İzlenme

Açıklama

Piyanist Güneş Yakartepe " KIZ SEN GELDİN ÇERKEŞTEN " Eserinin Çok sesli (Senfonik) Eşlik Armonilerini analiz ederek notalarını yazdı. Piyano ile icra etti ve Söyledi
Vokalist BURCU VATANSEVER Ona Sesiyle Vokal Yaptı.
Kız sen geldin Çerkeş'ten
Pek güzelsin herkesten
Farkın yoktur billâhî
Lepiska saçlı Çerkes'ten

Annen baban işte bunu bilmezler
Kız seni beylere vermezler

Kız acırım hâline
Aldanma el âline
Satsalardı alırdım
Ben seni dünya mâline

Annen baban işte bunu bilmezler
Kız seni beylere vermezler

Beste: Fâize Ergin
Güfte: ?
Makâm: Nihâvend
Usûl: Aksak
Form: Şarkı
Bestekar; Faize Engin Kimdir
Faize Ergin (d. 1894, İstanbul - ö. 21 Şubat 1954, İstanbul) Türk sanat müziği bestecisi, tanburi.
Tanburi Faize Hanım 1894 yılında İstanbul'da doğdu. Mabeyinci Faik Bey ile Şeminur Hanım'ın kızıdır.
Faize Hanım, Fahire Fersan'ın ablasıdır. Özel öğrenim görerek yetiştirildi. Çok küçük yaşlarında babasının yakın dostu olan Tanburi Cemil Bey'den tanbur ve musiki dersleri aldı. Endurini Hafız Hüsnü'den, İsmail Hakkı Bey'den hayli eser öğrenerek repertuarını genişletti. Darülelhan'da ve çeşitli musiki derneklerinde tanbur öğretmenliği yaptı. Çok iyi tanbur çalan ve musiki kültürü çok zengin olan Faize Hanım, maarif müfettişlerinden Ruhi Bey'le evliydi. Eşinin teşviki ile bestekârlığa başladı; az ve özlü eserler bıraktı.
Nikriz makamında "Gönül ne için ateşlere yansın", Acemaşiran makamında "Kime halim diyeyim, kime rüsva olayım", Şeddiaraban makamında "Bade-i vuslat içilsin kase-i fağfurdan", Nihavent makamında "Kız sen geldin Çerkeş'ten" güfteli eserleri en tanınmış olanlarıdır.
Son yıllarını büyük bir sıkıntı ve kimsesizlik içinde geçiren sanatkâr 21 Şubat 1954 tarihinde İstanbul'da öldü.
Kategori: Klasik Türk sanat müziği bestekârlarımız Kocası Ruhi Bey'in gösterdigi anlayış, bu değerli yeteneğin kaybolmamasını sağlamıştır.
O devrin müzik ustaları genç kadındaki yeteneği farketmekte gecikmediklerinden, gelişmesinde yardımcı olmaktan geri kalmamışlardır.
Böylece tanburu öğrenen Faize Engin, kısa zamanda elde ettiği ustalıkla dikkati çekmiştir.
Sadaraban makamındaki ilk eseriyle beste dünyasına da girmiş ve "Bade-i vuslat içilsin kase-i fağfurdan" güfteli ilk bestesi, mükemmellik örneği olarak gösterilmeye hak kazanmıştır. Hatta, bunu bir şaheser olarak kabul eden ustaların sayıları da az değildir.
Tanbur icracısı olarak tavrı ve yorumlarıyla dikkati çekmiştir.
Sanatçının devrinde hemen bütün çevrelerin hayranlığını kazandıran "Kız sen geldin Çerkeş' den" diye başlayan Nihavend makamındaki bestesi hala sık sık tekrarlanmaktadır. Faize Ergin, 1954 yılında İstanbul'da ölmüştür.
"Faize Ergin" Kategoriler Türk besteciler Türk tamburiler

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]
Ana Sayfa Türk Halk Müziği Nota Arşivi Türk Sanat Müziği Nota Arşivi Saz eserleri Tangolar Musiki Dernekleri Turkish Music MAKAMLAR Acem Makamı Acemaşiran Makamı Acembuselik Makamı Acemkürdi Makamı Beyati Makamı Beyati Araban Makamı Bestenigar Makamı Bûselik Makamı Dilkeşhaveran Makamı Dügah Makamı Evcara Makamı Evç Makamı Ferahfeza Makamı Ferahnak Makamı Gülizar Makamı Hicaz Makamı
Nota Arşivi Söz akor makam Beste
etiketler kim film il ne sinema şarkı ilçe ülke sporcu olimpiyat şarkıcı takım londra oyuncu anlam dünya nedir futbol türkiye türkAna Sayfa ,Türk Halk, Müziği ,Nota Arşivi, Türk Sanat Müziği ,Saz ,eserleri ,Tangolar Musiki Dernekleri Üyelik bilgileriniz Sanatçılarımız Bestekâr Güfteler şairleri Türk halk gönül verenler Ses sanatçılar Saz sanat Bilgiler Makamlar Usûller ÇalgılarNedir Turkish Music Acem Makamı MP3 DİNLE ÇAL ÖĞREN EĞİTİMİ KURSU ALBÜM PİYANO RESİTALİ,PİANO SOLO,Benzer, şarkı, sözleriKategoriler, Arabesk, Çeviri, Şakı, Sözleri, Dizi, Müzikleri, Fantazi, Genel, Hiphop, Konserler, Mustafa, Kemal, Atatürk, Muzik, Haberleri, Pop, Rap, Rock, Şiir, Sinema, Askerler, Basın, Yayın, Bilişim, Teknoloji, Bilişim, Devlet, Siyaset, Din, Düşünürler, Edebiyat, Eğitim, Hukuk, İş, Dünyası, Ekonomi, Magazin, Eğlence, Moda, Dünyası, Organ, , RESİMLER, ,, KURUCU, SİYASİ, GÖRÜŞ, KALSIN, YORUM, YAZ, Pianist, Piano, Pıyano, Piyona, Piyanolar, Akustik, Resital, repertuar, Konser, aynı, zamanda, iki, tane, show, klavye, yamaha, klasik, akustic, akustik, duvar, piona TRT TSM KORO-Kız sen geldin Çerkeş'den pek güzelsin herkesten
Acem Makamı
Acemaşiran Makamı
Acembuselik Makamı
Acemkürdi Makamı
Beyati Makamı
Beyati Araban Makamı
Bestenigar Makamı
Bûselik Makamı
Dilkeşhaveran Makamı
Dügah Makamı
Evcara Makamı
Evç
Ferahfeza
Ferahnak
Gülizar
Hicaz
Hicazkâr Makamı
Hüseynî
Hüzzam
Isfahan

Yorum Yazınız

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapınız.
RSS