NetBüfe Tube Video
Hoşgeldiniz
Giriş / Kayıt Ol

Hafız Sami - Aşıka Tân Etmek Olmaz Müptelâdır N'eylesin ( Gazel )

Videoyu misafirimiz olarak izleyebilmeniz için kalan otomatik gösterim süresi: 5

Merhaba Sevgili Ziyaretçilerimiz;

NetBufe.Com Kazanç amacıyla kurulmamış ve ücretsiz yararlanılan bir sitedir. Video içeriklerinde yer alan reklamlar ile NetBufe.Com sitesinin hiçbir menfaat bağlantısı söz konusu olmayıp ilgili reklamlar videonun yüklü olduğu siteler tarafından veya videoların yüklü olduğu sitelere yüklemeyi yapan kişilerce eklenmiş reklamlardan ibarettir. 

Videoların paylaşıma açıldığı sitelerde yüklü videolar/video linkleri herhangi bir nedenle kaldırıldığında ve/veya kısıtlandığında/yasaklandığında sitemizde de ilgili videonun gösterimi otomatik olarak son bulmaktadır.

Telif Hakkı(Copyright Notice) Olabilecek Açık Kullanım İzni Verilmemiş Video Materyaller Hakkında Önerimiz İlgili Videoyu İzlemeyerek(Bu Yönde Materyallerin İzlenmesine Destek Vermeyerek), Resmi Olarak Satın Alıp İzlemeniz Yönündedir. 

Tarafımızdan Üyelerimizin sayfamız üzerinde ayrıntılı olarak yer alan tüm bu durumlara ilişkin bilgi ve gerekleri okuyup anladıkları ve kabul ettikleri varsayılmaktadır.

Sitemize ücretsiz ve kolayca üye olarak birçok video paylaşım sitelerindeki kendi videolarınızın linklerini ekleyebilir, Sık Kullanılanlar ve Çalma Listelerinize kaydedebilir ve üye olmanın diğer tüm ayrıcalıklarından üye sosyal alanınızda yararlanabilirsiniz. Video Linkleri Ekleyebileceğiniz Örnek Bazı Siteler

NetBufe.COM

Teşekkürler! Arkadaşlarınıza da öneriniz!

URL

Bu videoyu beğenmediniz. Dikkate alacağız!

Üzgünüz, sadece kayıtlı üyeler çalma listeleri oluşturabilirler.
URL


Ekleme Tarihi Çalma Listesi Sahibi: Data - Kategori: Türkçe Müzik MÜZİK - ŞARKI - TÜRKÜ & DANS
97 İzlenme

Açıklama

Kemani İhsan Bey eşliğinde..

Âşıka ta'n etmek olmaz müpteladır neylesin
Âdeme mihr ü muhabbet bir beladır neylesin

Gönlü dilberden kesilmezse aceb mi aşıkın
Gamzesiyle ta ezelden âşinâdır neylesin

N'ola tayin etse zabt-ı mülk-i hüsnü gamzeye
Zülfü bir âşufte-i serder-hevâdır neylesin

Zülfüne kalsa,perişan eylemezdi dilleri
Anı da tahrik eden bâd-ı sabâdır neylesin

N'ola olsa muzdarip hâl-i dil-i uşşakdan
Sinesi âyine-i âlemnümadır neylesin

Olmasa Nefî n'ola Dilbeste zülf-i dilbere
Tab-ı şûhu dâma düşmez bir Hümâdır neylesin

1*Aşık olan kişi kınanmaz çünkü o,bağımlıdır artık.İnsan için sevmek bir beladır,ne yapsın?

2*Aşığın gönlünün sevdiğinden vazgeçmemesi şaşılacak bir şey değildir.Çünkü aşık ,sevdiğinin gamzesine ta en başından aşinadır.

3*Gamzeye güzellik ülkesini elde tutma görevi verilse ne olur ki?Çünkü o ülkeyi korumakla görevli saçlar perişan ve başıboş haldedir.

4*Eğer saçların kendisine kalsaydı gönülleri perişan etmezdi.Onu da tahrik eden sabah rüzgarıdır ne yapsın?

5*Aşıkların gönüllerinin perişanlığını görüp muzdarip olsa ne olur?Onun sinesi bütün bir cihanı gösteren ayna gibidir ne yapsın?

6*Nefi'nin gönlü güzelin saçına bağlanmazsa şaşırılmamalıdır.Çünkü O'nun şuh yaratılışlı gönlü tuzağa düşmez bir Hüma kuşu gibidir.

Guftekar: Nef'î
Makam : Bayati Araban

Fazlasını Göster

Yorum Yazınız

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapınız.
RSS