Guatr Ameliyatı Hangi Durumlarda Yapılmalıdır? - Prof. Dr. Serdar Tezelman
Merhaba Sevgili Ziyaretçilerimiz;
NetBufe.Com Kazanç amacıyla kurulmamış ve ücretsiz yararlanılan bir sitedir. Video içeriklerinde yer alan reklamlar ile NetBufe.Com sitesinin hiçbir menfaat bağlantısı söz konusu olmayıp ilgili reklamlar videonun yüklü olduğu siteler tarafından veya videoların yüklü olduğu sitelere yüklemeyi yapan kişilerce eklenmiş reklamlardan ibarettir.
Videoların paylaşıma açıldığı sitelerde yüklü videolar/video linkleri herhangi bir nedenle kaldırıldığında ve/veya kısıtlandığında/yasaklandığında sitemizde de ilgili videonun gösterimi otomatik olarak son bulmaktadır.
Telif Hakkı(Copyright Notice) Olabilecek Açık Kullanım İzni Verilmemiş Video Materyaller Hakkında Önerimiz İlgili Videoyu İzlemeyerek(Bu Yönde Materyallerin İzlenmesine Destek Vermeyerek), Resmi Olarak Satın Alıp İzlemeniz Yönündedir.
Tarafımızdan Üyelerimizin sayfamız üzerinde ayrıntılı olarak yer alan tüm bu durumlara ilişkin bilgi ve gerekleri okuyup anladıkları ve kabul ettikleri varsayılmaktadır.
Sitemize ücretsiz ve kolayca üye olarak birçok video paylaşım sitelerindeki kendi videolarınızın linklerini ekleyebilir, Sık Kullanılanlar ve Çalma Listelerinize kaydedebilir ve üye olmanın diğer tüm ayrıcalıklarından üye sosyal alanınızda yararlanabilirsiniz. Video Linkleri Ekleyebileceğiniz Örnek Bazı Siteler
NetBufe.COM
Açıklama
Prof. Dr. Serdar Tezelman “Guatr ameliyatı hangi durumlarda yapılmalıdır?” sorusunun yanıtını veriyor.
Tiroid bezinin guatr hastalığı dendiğinde, çoğunlukla nodüllü guatrlar anlaşılmaktadır. Bu durumda, ameliyat gerekliliği, yani endikasyonlara bakıldığında, çapı büyük nodüllerin varlığında, yapılacak olan iğne biyopsi sonucunun kanser veya kanser şüphesi gelmesi durumunda, kitle görüntüsel olarak estetiği bozan büyüklüğe ulaştığında ya da büyük nodüllerde çevre organlara yani nefes borusuna baskı yaparak nefes darlığına, yemek borusuna baskı yaparak yutma güçlüğüne neden olması durumlarında, ameliyat gerekliliği ortaya çıkar. Bazen de bu kitleler ön taraftan büyüyeceğine, içeri yani göğüs kafesi içerisine doğru büyürler ve bu toraks denen göğüs kafesine doğru olan büyümelerde, nefes darlığı, yürürken kişinin yüzünün morarması gibi semptonlara yol açabilirler. Bu durumlar da ameliyat gerekliliğini doğurmaktadır.
Daha fazla bilgi için: www.serdartezelman.com
Prodüksiyon: www.siimple.net