Gırtlak Kanserinin Cerrahi Tedavisi Nasıl Olur? - Op. Dr. Mazhar Çelikoyar
Merhaba Sevgili Ziyaretçilerimiz;
NetBufe.Com Kazanç amacıyla kurulmamış ve ücretsiz yararlanılan bir sitedir. Video içeriklerinde yer alan reklamlar ile NetBufe.Com sitesinin hiçbir menfaat bağlantısı söz konusu olmayıp ilgili reklamlar videonun yüklü olduğu siteler tarafından veya videoların yüklü olduğu sitelere yüklemeyi yapan kişilerce eklenmiş reklamlardan ibarettir.
Videoların paylaşıma açıldığı sitelerde yüklü videolar/video linkleri herhangi bir nedenle kaldırıldığında ve/veya kısıtlandığında/yasaklandığında sitemizde de ilgili videonun gösterimi otomatik olarak son bulmaktadır.
Telif Hakkı(Copyright Notice) Olabilecek Açık Kullanım İzni Verilmemiş Video Materyaller Hakkında Önerimiz İlgili Videoyu İzlemeyerek(Bu Yönde Materyallerin İzlenmesine Destek Vermeyerek), Resmi Olarak Satın Alıp İzlemeniz Yönündedir.
Tarafımızdan Üyelerimizin sayfamız üzerinde ayrıntılı olarak yer alan tüm bu durumlara ilişkin bilgi ve gerekleri okuyup anladıkları ve kabul ettikleri varsayılmaktadır.
Sitemize ücretsiz ve kolayca üye olarak birçok video paylaşım sitelerindeki kendi videolarınızın linklerini ekleyebilir, Sık Kullanılanlar ve Çalma Listelerinize kaydedebilir ve üye olmanın diğer tüm ayrıcalıklarından üye sosyal alanınızda yararlanabilirsiniz. Video Linkleri Ekleyebileceğiniz Örnek Bazı Siteler
NetBufe.COM
Açıklama
Op. Dr. Mazhar Çelikoyar “Gırtlak kanserinin cerrahi tedavisi nasıl olur?” sorusunun yanıtını veriyor.
Kanserde cerrahi tedavi, kanserli doku ve çevresinde de güvenlik sınırı oluşturabilmek için bir miktar sağlıklı dokuyu çıkarmak demektir. Gırtlak kanserinde üç ana bölümden söz edilir: Üst gırtlak, yani ses tellerinin üzerinde yer alan kısım, ses tellerinin bulunduğu gırtlak ve ses tellerinin altındaki gırtlak. Bu üç bölümden hangi bölümde hastalığın olduğu, cerrahi tedavi planını belirleyecektir. Çünkü, doğal direnç sınırları vardır ve hekim tarafından bu direnç sınırları bilindiğinden bunlardan yararlanarak cerrahi biraz daha sınırlı tutulabilir. Ancak bu direnç sınırlarının kırıldığının bilindiği noktada da cerrahi çok daha geniş tutulmalıdır. Cerrahi tedavi, gırtlağın bir kısmının ya da tamamının alınması şeklindedir. Gırtlağın bir kısmının alınması, eğer hastalık gırtlağın daha ağıza, boğaza yakın kısmında ise ağızdan da yapılan bir cerrahidir. O bölge, temiz cerrahi sınırlarla çıkartılır. Geride kalan dokulardan alınan örnekler de, pataloji uzmanı tarafından incelenip hastalık kalmadığı anlaşılırsa, cerrahiye son verilir. Bu cerrahi boyundan yapılan açık bir cerrahi şeklinde de olabilir. Yine sınırlar elverişli ise bu sınırlı, kısmi bir cerrahi mümkündür. Bu durumda hastanın bir süre için boğazında kanül denilen bir boruyla yaşaması, burnundan sonda ile beslenmesi gerekecektir. Genellikle 1-2 hafta arasında bunlardan kurtulabilmesi, yara iyileşmesine bağlı olarak da evine dönmesi mümkün olabilir.
Gırtlağın tamamının alınması durumunda ise boynun ön orta alt kısımlarında bir delik açılır ve nefes alma oradan gerçekleşir. Duruma göre, aynı anda, hastanın konuşmasını sağlayacak bir katatel protez konulabilir ya da bunu daha sonra yapılması da tercih edilebilir.
Daha fazla bilgi için: www.mazharcelikoyar.net
Prodüksiyon: www.siimple.net
Yorum Yazınız
