NetBüfe Tube Video
Hoşgeldiniz
Giriş / Kayıt Ol

Ey Gözü âhû Bana Bilmem Niçin Bîgânesin, Meral Uğurlu

Videoyu misafirimiz olarak izleyebilmeniz için kalan otomatik gösterim süresi: 5

Merhaba Sevgili Ziyaretçilerimiz;

NetBufe.Com Kazanç amacıyla kurulmamış ve ücretsiz yararlanılan bir sitedir. Video içeriklerinde yer alan reklamlar ile NetBufe.Com sitesinin hiçbir menfaat bağlantısı söz konusu olmayıp ilgili reklamlar videonun yüklü olduğu siteler tarafından veya videoların yüklü olduğu sitelere yüklemeyi yapan kişilerce eklenmiş reklamlardan ibarettir. 

Videoların paylaşıma açıldığı sitelerde yüklü videolar/video linkleri herhangi bir nedenle kaldırıldığında ve/veya kısıtlandığında/yasaklandığında sitemizde de ilgili videonun gösterimi otomatik olarak son bulmaktadır.

Telif Hakkı(Copyright Notice) Olabilecek Açık Kullanım İzni Verilmemiş Video Materyaller Hakkında Önerimiz İlgili Videoyu İzlemeyerek(Bu Yönde Materyallerin İzlenmesine Destek Vermeyerek), Resmi Olarak Satın Alıp İzlemeniz Yönündedir. 

Tarafımızdan Üyelerimizin sayfamız üzerinde ayrıntılı olarak yer alan tüm bu durumlara ilişkin bilgi ve gerekleri okuyup anladıkları ve kabul ettikleri varsayılmaktadır.

Sitemize ücretsiz ve kolayca üye olarak birçok video paylaşım sitelerindeki kendi videolarınızın linklerini ekleyebilir, Sık Kullanılanlar ve Çalma Listelerinize kaydedebilir ve üye olmanın diğer tüm ayrıcalıklarından üye sosyal alanınızda yararlanabilirsiniz. Video Linkleri Ekleyebileceğiniz Örnek Bazı Siteler

NetBufe.COM

Teşekkürler! Arkadaşlarınıza da öneriniz!

URL

Bu videoyu beğenmediniz. Dikkate alacağız!

Üzgünüz, sadece kayıtlı üyeler çalma listeleri oluşturabilirler.
URL


Ekleme Tarihi Çalma Listesi Sahibi: Niho - Kategori: Türkçe Müzik MÜZİK - ŞARKI - TÜRKÜ & DANS
50 İzlenme

Açıklama

Makam: Mâhûr
Beste: Eyyûbî Mehmed Bey
Güfte:
İcrâ: Meral Uğurlu

Ey gözü âhû bana bilmem niçin bîgânesin
İstemez mi leyle-i devrân olan dîvânesin
Kâkülün gibi perîşân hâl ider âhım seni
Yıkma gel bu dil harâbın hâtır-ı vîrânesin

"Eyyûbî Mehmed Bey (1804-1850); Dede Efendi’nin talebelerinden, Zekâî Dede’nin hocalarından. Günümüze 15 eseri ulaşmış, bunlardan beşi sûz i dil makâmında. Şu hâlde, Tanbûrî Ali Efendi’den sonra bu makâmda elimizde en çok eseri olan bestekârlardan biri. Mâhûr makâmında bir de ağır semâîsi var. Her nedense bu çok değerli eserlerinin kıymeti az bilinir, az okunur."

Yorum Yazınız

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapınız.
RSS