Burun Ve Sinüs Kanserlerinde Tanı Ve Evreleme Nasıl Yapılır? Op. Dr. Mazhar Çelikoyar
Merhaba Sevgili Ziyaretçilerimiz;
NetBufe.Com Kazanç amacıyla kurulmamış ve ücretsiz yararlanılan bir sitedir. Video içeriklerinde yer alan reklamlar ile NetBufe.Com sitesinin hiçbir menfaat bağlantısı söz konusu olmayıp ilgili reklamlar videonun yüklü olduğu siteler tarafından veya videoların yüklü olduğu sitelere yüklemeyi yapan kişilerce eklenmiş reklamlardan ibarettir.
Videoların paylaşıma açıldığı sitelerde yüklü videolar/video linkleri herhangi bir nedenle kaldırıldığında ve/veya kısıtlandığında/yasaklandığında sitemizde de ilgili videonun gösterimi otomatik olarak son bulmaktadır.
Telif Hakkı(Copyright Notice) Olabilecek Açık Kullanım İzni Verilmemiş Video Materyaller Hakkında Önerimiz İlgili Videoyu İzlemeyerek(Bu Yönde Materyallerin İzlenmesine Destek Vermeyerek), Resmi Olarak Satın Alıp İzlemeniz Yönündedir.
Tarafımızdan Üyelerimizin sayfamız üzerinde ayrıntılı olarak yer alan tüm bu durumlara ilişkin bilgi ve gerekleri okuyup anladıkları ve kabul ettikleri varsayılmaktadır.
Sitemize ücretsiz ve kolayca üye olarak birçok video paylaşım sitelerindeki kendi videolarınızın linklerini ekleyebilir, Sık Kullanılanlar ve Çalma Listelerinize kaydedebilir ve üye olmanın diğer tüm ayrıcalıklarından üye sosyal alanınızda yararlanabilirsiniz. Video Linkleri Ekleyebileceğiniz Örnek Bazı Siteler
NetBufe.COM
Açıklama
Op. Dr. Mazhar Çelikoyar “Burun ve sinüs kanserlerinde tanı ve evreleme nasıl yapılır?” sorusunun yanıtını veriyor.
Burun ve sinüs kanserlerinde, tanı koyabilmek için, hastalık burun dışında kendisini göstermiyorsa, öncelikle hastanın büyük olasılıkla, endoskobik muayenesi gerekecektir. Endoskopik muayene, bir kulak burun boğaz mayenesi gerçekleştirilirken yapılır. Hastalık, burun içinde sinüslerden dışarı çıkar tarzda,yerleşimine ve etrafa yaptığı tahribata bağlı oranda kendisini gösterir.Görüldükten sonra ilk yapılacak şey dokudan bir parça alınması, bu parçanın bir pataloji uzmanı tarafından incelenmesi ve tanının konması olacaktır. Tanı konduktan sonra da bu kez hastalığın yaygınlığı, nerelere kadar ulaştığı, boyun dokularına kadar yayılıp yayılmadığı, uzak yayılımın olup olmadığına dair çalışmalar yapmak gerekir. Bu çalışmalar da genellikle görüntüleme işlemleri, MR, tomografi gibi incelemeler olacaktır. Bunlardan sonra da hastalığın tanısı konduğu gibi hastalığın boyutu evresi belirlenmiş olur.
Daha fazla bilgi için: www.mazharcelikoyar.net
Prodüksiyon: www.siimple.net
Yorum Yazınız
