Alerjiye Bağlı Burun Tıkanıklığının Tedavisi Nasıldır? - Doç. Dr. Erhun Şerbetçi
Merhaba Sevgili Ziyaretçilerimiz;
NetBufe.Com Kazanç amacıyla kurulmamış ve ücretsiz yararlanılan bir sitedir. Video içeriklerinde yer alan reklamlar ile NetBufe.Com sitesinin hiçbir menfaat bağlantısı söz konusu olmayıp ilgili reklamlar videonun yüklü olduğu siteler tarafından veya videoların yüklü olduğu sitelere yüklemeyi yapan kişilerce eklenmiş reklamlardan ibarettir.
Videoların paylaşıma açıldığı sitelerde yüklü videolar/video linkleri herhangi bir nedenle kaldırıldığında ve/veya kısıtlandığında/yasaklandığında sitemizde de ilgili videonun gösterimi otomatik olarak son bulmaktadır.
Telif Hakkı(Copyright Notice) Olabilecek Açık Kullanım İzni Verilmemiş Video Materyaller Hakkında Önerimiz İlgili Videoyu İzlemeyerek(Bu Yönde Materyallerin İzlenmesine Destek Vermeyerek), Resmi Olarak Satın Alıp İzlemeniz Yönündedir.
Tarafımızdan Üyelerimizin sayfamız üzerinde ayrıntılı olarak yer alan tüm bu durumlara ilişkin bilgi ve gerekleri okuyup anladıkları ve kabul ettikleri varsayılmaktadır.
Sitemize ücretsiz ve kolayca üye olarak birçok video paylaşım sitelerindeki kendi videolarınızın linklerini ekleyebilir, Sık Kullanılanlar ve Çalma Listelerinize kaydedebilir ve üye olmanın diğer tüm ayrıcalıklarından üye sosyal alanınızda yararlanabilirsiniz. Video Linkleri Ekleyebileceğiniz Örnek Bazı Siteler
NetBufe.COM
Açıklama
Alerjiye bağlı burun tıkanıklığının tedavisi nasıldır?
Alerjiye bağlı burun tıkanıklıkları, alt konkanın şişmesine bağlı oluşan tıkanıklıklardır. Alerjik reaksiyonlar, alt konkalarda şişliklere yol açarak karşımıza burun tıkanıklığı, bol sulu akıntılar, hapşırık nöbetleriyle çıkar. Bunları tetikleyen, burun ve sinüs yoluyla hastanın alerjenle karşılaşmasıdır. Bu alerjik mekanizma en fazla tepkimeyi alk konkada verir. Burun-sinüs alerjisinin tedavisi kesinlikle tıbbidir. İlaçlar ile yapılır. Alerji için geliştirilmiş özel bir ameliyat tekniği yoktur. Ancak alerjinin yol açtığı bu tepkimeler, yıllar içerisinde burun içi dokularında al konkaların çok fazla şişmesi gibi değişimlere yol açar. Yaygın olarak görülen değişim burun içi mukozasının çok şişmesidir. Sinüslerin ağzı bu alerjik mukoza şişlikleri nedeniyle kapanabilir ve tıkanabilir. Hatta polip dediğimiz doku üremelerine bile yol açabilir. Böyle bir durumda cerrahi tedaviye başvurulabilir. Örneğin, ileri derecede şişmiş alt konkalara radyofrekans ve ya lazer uygulaması yapılabilir. Şunu belirtmek gerekir ki bu uygulama, alerjiyi ortadan kaldırmayı değil alt konkanın küçültülüp alerjik tepkimenin yüzeyinin azaltılmasını amaçlar. Böylelikle burun tıkanıklığı, akıntılar ve hapşuruk nöbetleri azaltılabilir. Eğer alerjiye bağlı polipleşme görülmüşse endoskopik sinüs cerrahisi yardımlı polipleri temizleme işleminin de yapılması gerekebilir. Özetle, alerjinin tedavisi ameliyatla gerçekleşmez. Burun içi mukoza sorunu yaşamamış alerjik belirtileri olan hastalarda ameliyata asla gerek yoktur. Bu tür hastalar, belirli süreçlerde uygun ilaç tedavisine çok iyi yanıt verirler. Hastaların aralıklı olarak doktor kontrolüne gitmelerinin çok yararı vardır. Ancak, endoskopik bulgu olarak alt konka şişliği ve ya sinüslerin ağzının kapanmış olması durumunun görüldüğü ve burun içerisinde değişime yol açmış, ileri kronikleşmiş sıkıntılı vakalarda, lazer yardımlı endoskopik araçların kullanılabileceği ve ya endoskopik sinüs cerrahisi ile kombine edilebilecek ameliyat tekniklerine başvurulabilir.
Daha fazla bilgi: www.erhunserbetci.com
Web Tasarımı & Prodüksyion: www.siimple.net