1281-ZEKİ MÜREN-SÎNELER AŞKINLA İNLER DİDELER MAHMUR OLUR(RADYO KAYDI)
Merhaba Sevgili Ziyaretçilerimiz;
NetBufe.Com Kazanç amacıyla kurulmamış ve ücretsiz yararlanılan bir sitedir. Video içeriklerinde yer alan reklamlar ile NetBufe.Com sitesinin hiçbir menfaat bağlantısı söz konusu olmayıp ilgili reklamlar videonun yüklü olduğu siteler tarafından veya videoların yüklü olduğu sitelere yüklemeyi yapan kişilerce eklenmiş reklamlardan ibarettir.
Videoların paylaşıma açıldığı sitelerde yüklü videolar/video linkleri herhangi bir nedenle kaldırıldığında ve/veya kısıtlandığında/yasaklandığında sitemizde de ilgili videonun gösterimi otomatik olarak son bulmaktadır.
Telif Hakkı(Copyright Notice) Olabilecek Açık Kullanım İzni Verilmemiş Video Materyaller Hakkında Önerimiz İlgili Videoyu İzlemeyerek(Bu Yönde Materyallerin İzlenmesine Destek Vermeyerek), Resmi Olarak Satın Alıp İzlemeniz Yönündedir.
Tarafımızdan Üyelerimizin sayfamız üzerinde ayrıntılı olarak yer alan tüm bu durumlara ilişkin bilgi ve gerekleri okuyup anladıkları ve kabul ettikleri varsayılmaktadır.
Sitemize ücretsiz ve kolayca üye olarak birçok video paylaşım sitelerindeki kendi videolarınızın linklerini ekleyebilir, Sık Kullanılanlar ve Çalma Listelerinize kaydedebilir ve üye olmanın diğer tüm ayrıcalıklarından üye sosyal alanınızda yararlanabilirsiniz. Video Linkleri Ekleyebileceğiniz Örnek Bazı Siteler
NetBufe.COM
Açıklama
AYGÜN HASAN ÖZTÜRK-MEST-İ MUSİKİ ARŞİVİ
BESTE : UDİ MISIRLI İBRAHİM EFENDİ
GÜFTE : AHMET REFİK BEY
MAKÂM : KÜRDİLİHİCAZKÂR
USÛL : AĞIR AKSÂK
Sîneler aşkınla inler dîdeler mahmûr olur
Sen içerken bezmimizde bâdeler hep nûr olur
Neş'eden sazlar coşar vîrâneler mâmûr olur
Sen içerken bezmimizde bâdeler hep nûr olur...
MISIRLI İBRAHİM EFENDİ (1872-1933)
O devirlerde vilâyetimiz olan Halep’te doğdu. Asıl adı Avram Levi idi. Küçük yaşlarda ud öğrendi ve sazını ilerletmek için Kahire, Şam Halep, İstanbul gibi büyük şehirlerde sâzende olarak çalıştı. Hacı Kirâmi Efendi, Hoca Ziya Bey ve İsmail Hakkı Bey’den ders aldı. Bir ara Mehterhâne’de hocalık yapmış ve güzel sesinden ve okuyuşundan dolayı Hânende İbrahim Efendi diye de anılmıştı. Sazına hâkim ve kuvvetli bir icracı olarak tanınan bestekâr, Kemani Memduh ile birlikte fasıllar yapmış ve çok sevilen eserler bestelemiştir. Plaklara yaptığı taksimler ve elli altı kadar eseri günümüze ulaşmıştır...
Yorum Yazınız
