1231-GÖKHAN SEZEN(NETTE İLK DEFA)-GÖNLÜM HEVES-İ ZÜLF-İ SİYEHKARE DÜŞÜRDÜM
Merhaba Sevgili Ziyaretçilerimiz;
NetBufe.Com Kazanç amacıyla kurulmamış ve ücretsiz yararlanılan bir sitedir. Video içeriklerinde yer alan reklamlar ile NetBufe.Com sitesinin hiçbir menfaat bağlantısı söz konusu olmayıp ilgili reklamlar videonun yüklü olduğu siteler tarafından veya videoların yüklü olduğu sitelere yüklemeyi yapan kişilerce eklenmiş reklamlardan ibarettir.
Videoların paylaşıma açıldığı sitelerde yüklü videolar/video linkleri herhangi bir nedenle kaldırıldığında ve/veya kısıtlandığında/yasaklandığında sitemizde de ilgili videonun gösterimi otomatik olarak son bulmaktadır.
Telif Hakkı(Copyright Notice) Olabilecek Açık Kullanım İzni Verilmemiş Video Materyaller Hakkında Önerimiz İlgili Videoyu İzlemeyerek(Bu Yönde Materyallerin İzlenmesine Destek Vermeyerek), Resmi Olarak Satın Alıp İzlemeniz Yönündedir.
Tarafımızdan Üyelerimizin sayfamız üzerinde ayrıntılı olarak yer alan tüm bu durumlara ilişkin bilgi ve gerekleri okuyup anladıkları ve kabul ettikleri varsayılmaktadır.
Sitemize ücretsiz ve kolayca üye olarak birçok video paylaşım sitelerindeki kendi videolarınızın linklerini ekleyebilir, Sık Kullanılanlar ve Çalma Listelerinize kaydedebilir ve üye olmanın diğer tüm ayrıcalıklarından üye sosyal alanınızda yararlanabilirsiniz. Video Linkleri Ekleyebileceğiniz Örnek Bazı Siteler
NetBufe.COM
Açıklama
AYGÜN HASANÖZTÜRK-MEST-İ MUSİKİ ARŞİVİ
(SANATÇININ BİR RADYO PROGRAMINDAN KAYDIMDIR...)
BESTE : ZEKÂİ DEDE
MAKAM : HİSARBÛSELİK
USUL : YÜRÜK SEMAİ
Gönlüm heves-i zülf-i siyehkâre düşürdüm
Mürg-i dilimi âteş-i hicrâne düşürdüm
Gül şevkine bîtâb bugün nâleler ettim
Sad-pâre dili gonca-i gül-fâme düşürdüm
Gönlümü, siyah saçların hevesine düşürdüm...
GÜFTENIN AÇIKLAMASI:Gönül kuşumu ayrılık ateşine düşürdüm. Bugün, gül yüzlü sevgilinin sevinciyle dermansız kalana dek feryatlar ettim. Yüz parça olmuş gönlümü gül dudaklı sevgiliye düşürdüm.
ZEKÂİ DEDE (1825 – 1897)
İstanbul’da doğdu. İmam, Hattat ve Hâfız Süleyman Hikmetî Efendi’nin oğlu, bestekâr Ahmed Irsoy’un babasıdır. Türk Musikisi’nin son büyük klasik bestekârlarındandır. Hocası Eyyûbî Mehmed Bey tarafından tanıştırıldığı Dede Efendi’den bir yıl kadar ders aldı. Bir süre Mısır’da yaşadı ve 1868’de mevlevî oldu. Bir dönemin ünlü eğitim kurumu Dârüşşafâka’da uzun yıllar musiki hocalığı yaptı. Rauf Yektâ ve Dr. Subhi Ezgi, öğrencilerindendir. Ondokuzuncu yüzyılın ikinci yarısının repertuvar zenginliği bakımından en önde gelen kaynak kişisiydi. Özellikle Ahmed Irsoy, Rauf Yektâ ve Subhi Ezgi’ye meşk ettiği yüzlerce eserden oluşan klasik repertuvarın yazıya geçirilmesini ve kayıt altına alınmasını sağladı. Elimizde iki yüz altmış üç eseri bulunmaktadır.RUHUNA FATİHA